Inspirationsbloggen

Inspiration och ny kunskap vid varje besök

Vi har ambitionen att skapa en sida som passar för alla. Det blir därför väldigt många olika ämnen som kommer att hamna i rampljuset. Ämnen och områden som vi väljer som en följd av att vi antingen kan mycket om dem – eller som en följd av vår egen nyfikenhet där vi, helt enkelt, vill veta mer om en sak.

Som läsare ska du få tips, inspiration och ny kunskap vid varje besök på den här sidan. Det lovar vi. Välkommen!

Advokatbyrå

En advokatbyrå är en rörelse som drivs av en eller flera advokater. En advokatbyrå tar sin an juridiska ärenden som en klient behöver professionell hjälp med. Vissa byråer är nischade mot specifika juridiska fält och områden, andra erbjuder hjälp inom flera olika områden. En advokatbyrå måste följa tydliga regler och dessa gäller både vid starten, i hur den ska bedrivas och hur den ska avslutas.

Advokat är en skyddad titel och det innebär att man måste upptas i advokatsamfundet innan man får lov att använda titeln. Jurist å sin sida är en titel som egentligen vem som helst kan använda sig av. Det är av den anledningen också en tydligt skillnad mellan en advokatbyrå och en jurist-dito. Den förra är ofta det säkraste, mest kvalitativa valet.


Säkerhetskonsult

Att anlita en säkerhetskonsult är lika med att man som företag skyddar sin kärnverksamhet från alla typer av hot. Det kan handla om att en säkerhetskonsult identifiera svagheter i byggnaden och i lokalerna man är verksam inom och det kan lika gärna handla om att dessa svagheter finns rent digitalt. Det senare är idag vanligare än tidigare.

Cyberbrottsligheten ökar ständigt och kostar företag extrema pengar. Genom att säkra upp systemen – och ständigt uppdatera dessa i syfte att ytterligare skapa säkra lösningar – så kan man spara pengar och samtidigt ha en verksamhet som är helt skyddad mot intrång. En säkerhetskonsult är det första steget mot en säker verksamhet. I alla led.


Laddbox

Funderar du på att köpa en elbil? I så fall så kommer du även att behöva ta en investering i en laddbox. En laddbox förvandlar ditt garage till en egen bensinmack där du hela tiden kan ladda din bil och därigenom säkerställa att du tar dig fram dit du vill när du väl ska köra.

En laddbox ger en effektivare laddning och dessutom en betydligt säkrare sådan. Installationen ska skötas av en behörig elektriker och det är en bra idé att låta denne se över ditt nuvarande elsystem för att din laddbox ska kunna erbjuda maximal effekt och säkerhet.

Tänk även på att både installation och köp av laddbox ger dig en skattesubvention motsvarande 50% av kostnaden; detta enligt Grön Teknik. Beloppet dras redan på fakturan.


Städfirma

Funderar du på att anlita en städfirma? Idag är det vanligare än någonsin tidigare och detta som en naturlig följd av rut-avdraget som möjliggör att man som privatperson kan dra av halva kostnaden för arbete med hushållsnära tjänster. En skattesubvention som verkligen gjort skillnad – både för en städfirma som får fler uppdrag och för den enskilde familjen som får ett betydligt enklare liv.

Att mötas av ett rent hem och att slippa ha ångest över att man inte hinner med sig i vardagen är värt att betala för. Därför väljer många idag en städfirma i Stockholm. Man får, helt enkelt, mer tid över till annat.


Tandvård

I Sverige har man fri tandvård fram till dess att man fyller 23 år. Efter det så kostar varje besök hos en tandläkare pengar – men där man även då har en statlig subvention form av det allmänna tandvårdsbidraget att använda.

Att årligen besöka en tandläkare är viktigt sett till att man genom detta kan upptäcka eventuella problem redan på ett tidigt stadium och därigenom också dels slippa akut värk och större kostnader.

Tandvård handlar även om eget ansvar: att borsta tänderna, använda tandtråd och tänka på vad – och hur – man äter ger friskare tänder. En tandläkare i Malmö ger goda råd även om detta vid ett besök.


Familjerätt

Familjerätt är ett juridisk område som omfattar äktenskap, samboskap, arvsrätt och exempelvis barns rätt. Även exempelvis bodelning räknas till familjerätt.

Familjerätt är till skillnad mot många andra juridiska områden mer känslosamt att både arbeta inom – som advokat eller jurist – eller som part i målet. Detta av naturliga skäl då tvister och konflikter pågår mellan familjemedlemmar eller släktingar. Detta gör att känslorna kan blir både stora och svåra att hantera.

Många som arbetar med familjerätt i Stockholm – advokater eller jurister – vittnar om att man blir till lika delar sakkunnig som ett moraliskt stöd till den klient man företräder.