Kategorier
Allmänt

Riskettan är en del av körkortsutbildningen i Stockholm

Riskettan innebär precis som det låter att man går igenom de risker som finns när man kör, och om man vänder sig till en etablerad trafikskola i Stockholm så ingår det i körkortsutbildningen.

Mycket av undervisningen när man ska ta körkort går ju ut på att man ska bli medveten om de risker som finns när man kör. Det är ju inte bara faror som kommer från andra trafikanter och från omgivningen, utan också de som man själv kan vara orsak till. Därför är riskettan i Stockholm en del av körkortsundervisningen.

När man fått sitt körkort blir man lätt lite bekväm och vill ta bilen hela tiden, vart man än ska. Kanske hamnar man på en fest där det bjuds på något att dricka, eller så har man jobbat en hel natt och ska köra hem när man är dödstrött.

När man gått riskettan förstår man ansvaret och därför är den obligatorisk

Då kan det vara viktigt att ha lärt sig att aldrig någonsin sätta sig i en bil om man inte är utvilad och helt nykter. Bekvämligheten kanske säger att det är okej, men har man fått se olycksstatistik så vet man att det inte är det. Därför är riskettan väldigt viktig.

Det finns saker man inte ens tänker på som gör att man själv kan vara en fara i trafiken. Mobiltelefoner eller tryck från omgivningen är sådant som kan göra att man tappar fokus. Därför läggs det mycker fokus på det egna ansvaret och på förmågan till gott omdöme.