Kategorier
Tandläkare

Tandläkare i Stockholm för bättre munhygien

Att få akut ont i en tand är ingen trevlig upplevelse. Förebygg sådana problem och låt en erfaren tandläkare i Stockholm undersöka tänderna regelbundet.

Ihållande tandvärk har en benägenhet att inträffa vid de mest olämpliga tillfällen som exempelvis dagen innan en lång semesterresa ska inledas, inför ett viktigt arbetsmöte eller mitt under en långhelg. Tandvärk låter sig inte distraheras och det blir istället den som har den onda tanden som tappar sin koncentration.

Om du vill undvika tandproblem är det klokt att ha ett avtal med en tandklinik som regelbundet har kontroll på dina tänders status. Att låta en tandhygienist ta bort tandsten två gånger om året är en sådan åtgärd. Samtidigt med en sådan behandling tar tandhygienisten röntgenbilder på tänderna. Finns det något problem kan tandläkaren göra en närmare kontroll.

Gå till tandläkare i Stockholm utan skräck

Tandläkarskräck är för många en realitet. En sådan fobi har sannolikt grundats i tidig ålder. Den som besökte skoltandvården vid mitten av 1900-talet minns med fasa borr som gick långsamt och saknade kylning. Redan när bedövningen skulle sättas in kunde tårarna komma fram. Och värst var det om en eller flera tänder skulle dras ut. 

Idag finns det ingen anledning att undvika besök hos en tandläkare i Stockholm. Tvärtom finns det många behandlingar som gör att tandproblem förebyggs. Det kan låta självklart, men en av de viktigaste åtgärderna är att lära sig hur tänderna dagligen borstas noggrant och att använda tandtråd utan att skada tandköttet. Sådant kan en tandhygienist!

Boka tid hos tandläkare i Stockholm

Sven tillhör en generation som inte skött sina tänder helt exemplariskt. I unga år använde han inte ens tandborste regelbundet och än mindre petade han tänderna med sticka eller tandtråd. Långvarig rökning gjorde att tänderna blivit allt gulare genom åren. Och inte blev det bättre när han lämnade cigaretterna och började snusa.

“Du borde gå till en tandläkare i Stockholm”, säger Svens fru en morgon. “Jag vill att du ska få behålla dina tänder och inte tappa dem genom tandlossning”, fortsätter hon. “Dåliga tänder kan göra att du får svårt att tugga maten ordentligt och då kommer du att få andra krämpor”. Sven inser till slut allvaret och bokar tid hos en tandläkare i Stockholm.

Besök hos tandläkare i Stockholm

Sven går till tandkliniken med ett visst obehag. Men han tas väl omhand av en tandsköterska och sedan får han sätta sig bekvämt i en tandläkarstol. “Vi börjar med att ta några röntgenbilder från över- och underkäken”, säger en tandhygienist. När bilderna är klara kommer tandläkaren in i rummet och skakar hand med Sven. “Du har inga stora problem med dina tänder men du har antydning till karies i en tand”, förklarar tandläkaren. “När tandhygienisten är klar med sitt arbete kan jag laga hålet direkt”.

Behandlingen mot tandsten börjar med att en bedövningssalva läggs på. Sven märker givetvis att tandhygienisten petar och skrapar i tänderna, men det gör inte alls ont. Hela behandlingen avslutas med att tänderna putsas så att de lyser vita.