Kategorier
Allmänt

Asbestsanering i hela Stockholm

Har du också asbest i väggarna i ditt gamla hus i Stockholm bör du låta ett expertföretag sanera. Man har kommit på hur hälsoskadligt ämnet är, och numera använder man andra byggmaterial.

Det finns många gamla hus i Stockholmstrakten, och till gamla hus kan man räkna även villor som är byggda på 1960-talet, även om du tycker att det inte är för så länge sedan. Men byggnormer ändras och miljömedvetenhet har blivit ett brett begrepp under de senaste årtiondena. Exempelvis var asbest tidigare mycket uppskattat för sina egenskaper som byggnadsmaterial. Det finns asbest i eternitplattor och i många andra byggnadsdetaljer. När man kom på att asbest är mycket hälsoskadligt slutade man bygga med det. Men fortfarande finns det kvar i många hus, och därför bör man helst sanera bort det.

Extrema skyddsrutiner krävs

Problemet är bara att det är minst lika farligt att ta bort det som att ha det kvar. Det är små fibrer som yr runt i luften och stannar kvar där länge. Det är farligt att försöka sanera asbest själv, utan man måste anlita ett saneringsföretag som är experter på det. En saneringsfirma har riktig skyddsutrustning och de rätta procedurerna för att ta sig an ett sådant arbete.

Det sker asbestsanering varje dag i Stockholms villaområden, och ju mer vi har blivit medvetna om miljörisker och effekter på hälsan, desto mer angelägna är vi om att ha en så sund bostadsmiljö som möjligt. Har du asbest i ditt hus, ring en seriös saneringsfirma, så löser de problemet professionellt. Läs mer om asbestsanering på denna sida: asbestsaneringstockholm.nu