Kategorier
Allmänt

Värken som kräver akut tandvård

Tänk att tandvärk kan göra så himla ont. Det är nästan omöjligt att tänka klart. Dessutom vet man aldrig när den dyker upp och därför är det extra viktigt att vara förberedd när det händer.

När Christoffer vaknade kändes det som om kinden skulle sprängas, Var kom den här tandvärken ifrån? Når han gått och lagt sig hade det inte varit den minsta tillstymmelse till tandvärk. Men nu rasade den som en furia. Tankarna började så sakta klarna efter att en värktablett hade tagit den värsta udden av smärtan.

Idag var en dag med blandad tur och otur. Otur för att, vilket han plötsligt insåg, det var söndag. Tur för att han veckan innan hade bestämt sig för att hitta en tandvårdsklinik att gå till regelbundet. Ett av hans kriterier på klinik var att den låg i Malmö och att de hade akuttandläkare. Därför satt nu telefonnumret på kylskåpet.

En tid för att lindra

Ett samtal och en kort cykeltur senare befann han sig sittande långt bakåtlutad i tandläkarstolen. När tandläkaren tryckte ett vasst instrument mot en av hans kindtänder såg han stjärnor. Tandläkaren hummade och berättade att han hade fått en inflammation som spridit sig till tandroten. Dessvärre kunde han inte laga tanden då akuttiden var för kort för att hinna bli klar. Han skulle dock rengöra och ta bort var som bildats i tanden. Sedan skulle Christoffer få en ny tid för att laga tanden.

Han visste nu att han valt en bra klinik då han gillade sin nya tandläkare från första stund. Läs mer om akuttandläkare på denna hemsida: akuttandläkareimalmö.se