Kategorier
Mäklare

Mäklare Vasastan – sälj med rätt strategi

Dags att sälja din lägenhet i Vasastan? Vi tänkte i den här texten titta lite närmare på hur man ska agera för att sälja en bostad till bästa möjliga pris – och vilken roll en bra mäklare i Vasastan spelar för att man ska kunna göra det. Det är ingen nyhet att bostadsmarknaden i Stockholm är lite tuffare nu än vad den tidigare har varit.

Detta innebär emellertid inte att det är omöjligt att sälja en bostad med vinst. Däremot innebär det att man måste välja rätt mäklare och använda sig av rätt strategi. Vilket ofta också går hand i hand.

Hur ska man då lägga upp en strategi kring en försäljning i dagens läge? Vi tänkte rada upp några viktiga saker som kan göra skillnad och som kan leda till en lyckad försäljning. Kom dock ihåg att varje mäklare i Vasastan har egna idéer kring detta och att du därför också måste ta dig tiden att träffa så många som möjligt.

Viktigt är att du känner dig trygg med det upplägg som presenteras och att du även känner A) att den mäklare i Vasastan du väljer jobbar exklusivt mot dig och B) att du känner en trygghet med denne. Det senare ska inte underskattas: du lägger, trots allt, ditt livs största affär i mäklarens händer. Med det sagt, här följer några viktiga frågor gällande strategin för försäljning:

  • Var ska bostaden synas? Kommer mäklaren att annonsera i tidningar, visa bostaden på Hemnet och använda sig av exempelvis den egna hemsidan? Ju fler kanaler, desto bättre. En mäklare med ett stort spekulantregister har ett försprång – detta som ett litet sidospår.
  • När ska bostaden synas? Det gäller att vara smart i samband med en försäljning. En bra mäklare i Vasastan kan se när konkurrensen talar till din fördel. Man kan vinna många hundratusen kronor på att ha lite is i magen.
  • Ska bostaden stylas eller renoveras? Styling skulle vi säga är ett måste i samband med en försäljning. En homestylist jobbar med att skapa en bostad som spekulanter vill flytta in i direkt – och gör det genom att möblera om, ta bort personliga saker och skapa mer rymd. Utöver detta kanske det kan vara värt att exempelvis måla om eller fräscha till golven. Enkla renoveringar som kan bära frukt!